Glas coating

Voor het verbluffende resultaat

WAT IS GLAS COATING?

Glas-coating is in de afgelopen jaren steeds bekender geworden en is de markt sterk gegroeid. Bovendien zijn het aantal merken (glas-coatingen) dat vertegenwoordigd wordt in Nederland sterk toegenomen. Het scala aan producten dat predikt een glas-coating te zijn wordt groter en groter, maar zijn al deze merken ook wel degelijk een vorm van “glas-coating” en wat zijn dan de basis kenmerken zoals hardheid, slijtvastheid, duurzaamheid, etc?

Werkwijze coating auto


Grondige reiniging – wassen en kleibehandeling

Om een goed eindresultaat te behalen, heb je een goede voorbereiding nodig. Voor de glascoating betekent dit dat de autolak eerst grondig gereinigd dient te worden met onze Bubblemax shampoo, gevolgd door een behandeling met de klei doek of andere clay bar.

Lak correctie – polijsten

Nu de lak schoon is, zal deze gecorrigeerd moeten worden. Hiermee bedoelen we het verwijderen van alle krassen en beschadigingen door de autolak te polijsten. Dit ondersteunt de uiteindelijke glans en diepte van de kleur. Voor het beste resultaat, adviseren wij u dit te laten doen door een professional, die de benodigde kennis en ervaring heeft. U kunt hiervoor uiteraard terecht bij een van onze geaccrediteerde installers, zodat u gegarandeerd bent van het beste eindresultaat. Bekijk voor een installer bij u in de buurt, het overzicht van onze geaccrediteerde installers.

Beschermen – aanbrengen coating
De autolak is nu schoon en gecorrigeerd, maar ook meteen heel erg kwetsbaar. Een veeg met een vuile doek of gewoon dagelijks gebruik kan er al voor zorgen dat de autolak snel weer krast en hierdoor zijn glans en diepte verliest. En hier heeft u nu juist in geïnvesteerd om deze perfect te krijgen. U bent dus op zoek naar een beschermende, harde laag, die zich diep in de autolak nestelt en beschermt tegen het beschadigen van de autolak.

Dit doet een glascoating.
Glas (ook wel quartz genoemd) is, met een schuurbestendigheid van 7H op de MOH schaal, één van de meest schuurbestendige materialen die we kennen. Het is een mineraal dat bestaat uit siliciumdioxide, ook wel bekend als silica. Door gebruik te maken van alcohol, olie of een ander soort drager i.c.m. een hechtmiddel, wordt er een dun laagje silica op de autolak aangebracht. Deze vloeistof, in principe dus de glascoating, hecht zich op Nano niveau aan de autolak. De glascoating deeltjes zijn zo klein dat zij tot bijna atoomniveau hechten in de autolak. Hierdoor ontstaat er een zeer krachtige verbinding, welke zonder problemen jaren mee gaat.

Nu de coating verbonden is met de autolak, zorgt deze ervoor dat de autolak veel minder krasgevoelig is, makkelijker te reinigen is en jarenlang een super wet look glans geeft zonder dat je deze iedere keer in de wax moet zetten. Het beschermt ook tegen het invreten van vogelpoep en is bestand tegen hoge temperaturen, zouten en zuren. Een glascoating is met recht de ultieme bescherming van je autolak en zorgt ervoor dat je jarenlang kan genieten van glans en diepte.

VOORDELEN

  • De glascoating heeft een hardheid van 9H op de schaal van Mohs*
  • Beschermt de lak tegen gebruikssporen en krassen in de wasstraat
  • Glascoating sluit de lak geheel in waardoor het beschermt tegen oxidatie en roestvorming
  • Glascoating beschermt tegen boomsappen, dierlijke resten zoals insecten en (luizen)poep, Uv-straling en zure regen
  • Glascoating geeft de hoogst mogelijk reflectie van uw lak
  • Glascoating heeft een zelfreinigende werking; uw auto blijft langer schoon
  • Glascoating is bestand tegen een temperatuur tot 1300°C. Dit voorkomt bijvoorbeeld het inbranden van remstof op uw velgen.
  • De uitzonderlijke slijtvastheid van de glascoating maakt, mits goed onderhouden, een levensduur mogelijk van 5 tot 10 jaar.
Back to top