Glas coating

Voor het verbluffende resultaat

WAT IS GLAS COATING?

Glas-coating is in de afgelopen jaren steeds bekender geworden en is de markt sterk gegroeid. Bovendien zijn het aantal merken (glas-coatingen) dat vertegenwoordigd wordt in Nederland sterk toegenomen. Het scala aan producten dat predikt een glas-coating te zijn wordt groter en groter, maar zijn al deze merken ook wel degelijk een vorm van “glas-coating” en wat zijn dan de basis kenmerken zoals hardheid, slijtvastheid, duurzaamheid, etc?

CERAMIC LITE

Ceramic Lite is een keramische coating met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Door zijn extreme glans en gladheid is het een coating die alle huidige waxen en sealants overtreft. Ceramic Lite is een extreem gladde, hydrofobe coating. Ceramic Lite is minder duurzaam dan FEYNLAB® Ceramic door een lager gehalte aan keramische stoffen. Naast extreme gladheid biedt Ceramic Lite de hoogste glansgraad uit het FEYNLAB® gamma.

Ceramic Lite heeft een duurzaamheid van 12- 14 maanden.

Prijs vanaf €350,-

CERAMIC

Ceramic is een duurzame, UV-bestendige keramische coating.Naast een hoge glansgraadblinkt Ceramic uit in onderhoudsgemak, dankzij zijn vuil- en waterafstotende eigenschappen.

Ceramic heeft door het hoge gehalte aan keramische stoen een zeer hoge krasbestendigheid, dieaangevuld wordt met een hoge glans, UV-resistentie en een hoge duurzaamheid. De glans en kleur diepte van uw autolak zijn dus voor lange tijd beschermd.

Ceramic heeft een duurzaamheid van 2 tot 3 jaar.

Prijs vanaf €680,-

CERAMIC PLUS

Ceramic Plus combineert de eigenschappen van FEYNLAB® Ceramic met de unieke eigenschappen van FEYNLAB® Heal Plus. Deze hybride coating is de ideale coating voor wie duurzaamheid en langdurige glans wil combineren.

FEYNLAB® Ceramic Plus is een extreem duurzame keramische coating, gecombineerd met 40% van de eigenschappen van FEYNLAB® Heal Plus. Deze combinatie bied een langdurige bescherming ten opzichte van glansbehoud. Ceramic Plus biedt bovendien dezelfde eigenschappen als FEYNLAB®Ceramic, namelijk: een goede hittebestendigheid, hoge glansgraad en water- en vuilafstotende eigenschappen.

Ceramic Plus heeft een duurzaamheid van 3 jaar.

Prijs vanaf €1090,-

HEAL LITE

Heal Lite is een duurzame coating met 60% van de zelf herstellende eigenschappen van FEYNLAB® Heal Plus. Met Heal Lite verdwijnen waskrasjes en lichte gebruikssporen door middel van temperatuursinvloeden (zonlicht of warm water.)

Heal Lite is een ultra-duurzame coating met uitstekende UV-bescherming en extreme hydrofobe eigenschappen. Heal Lite is ontwikkeld om autolakken te beschermen, die heel snel krasvorming en gebruikssporen vertonen. De Self-Heal technologie zal er voor zorgen dat deze krassen en gebruikssporen zichzelf herstellen door middel van warmte. Daarnaast bezit Heal Lite een hoge UV-resistentie, water- en vuilafstotende eigenschappen en een mooie glansgraad.

Heal Lite heeft een duurzaamheid van 4 tot 5 jaar.

Prijs vanaf €1200,-

HEAL PLUS

Heal Plus is de meest exclusieve coating in het gamma van FEYNLAB® Extreme Glans gaan gepaard met Zelf-Helende eigenschappen, Met Heal Plus verdwijnen waskrasjes en lichte gebruikssporen door middel van temperatuursinvloeden (zonlicht of warm water.)

Heal Plus is een 3-componenten coating, naast een beschermende factor geeft dit een enorme kleurdiepte en glans. Heal Plus is ontwikkeld om autolakken te beschermen, die heel snel krasvorming en gebruikssporen vertonen. De Self-Heal technologie zal er voor zorgen dat deze microkrasjes en gebruikssporen zichzelf herstellen door middel van warmte. Daarnaast bezit Heal Plus eenhoge UV-resistentie en water- en vuilafstotende eigenschappen.

Heal Plus heeft een duurzaamheid van 5 Jaar.

Prijs vanaf €1850,-

TOPCOAT

Topcoat is een topcoating met extreem vuil en water afstotende eigenschappen, compatibel met iedere FEYNLAB® Keramische of Zelf-Helende Coating. Topcoat is specifiek bedoeld om onderliggende coatings extreme eigenschappen te geven ook wel hydrofobisch genaamd.

Topcoat is een extreem gladde, hydrofobe coating, naast deze eigenschappen zorgt Topcoat voor een perfecte bescherming ten opzichte van UV. De vuil en water afstotende eigenschappen zullen ervoor zorgen dat het wassen van uw voertuig extreem wordt vergemakkelijkt.

FEYNLAB® Topcoat heeft een duurzaamheid van 12- 14 maanden.

WHEEL & CALIPER

CERAMIC – WHEEL & CALIPER is ontwikkeld om te beschermen tegen barre omstandigheden van voertuigwielen en maakt het reinigen ervan een makkelijke klus! Deze DIKKE & duurzame keramische nanocoating beschermd tegen extreme omstandigheden omdat deze is ontworpen voor hoge temperaturen en een constant intense verontreiniging.

Met een extreem hoog gehalte aan vaste stoffen (70%) is FEYNLAB® CERAMIC – WHEEL & CALIPER bestand tegen de dagelijkse belasting door vervuiling van de weg en remstof.

Prijs vanaf €150,-

Werkwijze coating auto


Grondige reiniging – wassen en kleibehandeling

Om een goed eindresultaat te behalen, heb je een goede voorbereiding nodig. Voor de glascoating betekent dit dat de autolak eerst grondig gereinigd dient te worden met onze Bubblemax shampoo, gevolgd door een behandeling met de klei doek of andere clay bar.

Lak correctie – polijsten

Nu de lak schoon is, zal deze gecorrigeerd moeten worden. Hiermee bedoelen we het verwijderen van alle krassen en beschadigingen door de autolak te polijsten. Dit ondersteunt de uiteindelijke glans en diepte van de kleur. Voor het beste resultaat, adviseren wij u dit te laten doen door een professional, die de benodigde kennis en ervaring heeft. U kunt hiervoor uiteraard terecht bij een van onze geaccrediteerde installers, zodat u gegarandeerd bent van het beste eindresultaat. Bekijk voor een installer bij u in de buurt, het overzicht van onze geaccrediteerde installers.

Beschermen – aanbrengen coating
De autolak is nu schoon en gecorrigeerd, maar ook meteen heel erg kwetsbaar. Een veeg met een vuile doek of gewoon dagelijks gebruik kan er al voor zorgen dat de autolak snel weer krast en hierdoor zijn glans en diepte verliest. En hier heeft u nu juist in geïnvesteerd om deze perfect te krijgen. U bent dus op zoek naar een beschermende, harde laag, die zich diep in de autolak nestelt en beschermt tegen het beschadigen van de autolak.

Dit doet een glascoating.
Glas (ook wel quartz genoemd) is, met een schuurbestendigheid van 7H op de MOH schaal, één van de meest schuurbestendige materialen die we kennen. Het is een mineraal dat bestaat uit siliciumdioxide, ook wel bekend als silica. Door gebruik te maken van alcohol, olie of een ander soort drager i.c.m. een hechtmiddel, wordt er een dun laagje silica op de autolak aangebracht. Deze vloeistof, in principe dus de glascoating, hecht zich op Nano niveau aan de autolak. De glascoating deeltjes zijn zo klein dat zij tot bijna atoomniveau hechten in de autolak. Hierdoor ontstaat er een zeer krachtige verbinding, welke zonder problemen jaren mee gaat.

Nu de coating verbonden is met de autolak, zorgt deze ervoor dat de autolak veel minder krasgevoelig is, makkelijker te reinigen is en jarenlang een super wet look glans geeft zonder dat je deze iedere keer in de wax moet zetten. Het beschermt ook tegen het invreten van vogelpoep en is bestand tegen hoge temperaturen, zouten en zuren. Een glascoating is met recht de ultieme bescherming van je autolak en zorgt ervoor dat je jarenlang kan genieten van glans en diepte.

VOORDELEN

  • De glascoating heeft een hardheid van 9H op de schaal van Mohs*
  • Beschermt de lak tegen gebruikssporen en krassen in de wasstraat
  • Glascoating sluit de lak geheel in waardoor het beschermt tegen oxidatie en roestvorming
  • Glascoating beschermt tegen boomsappen, dierlijke resten zoals insecten en (luizen)poep, Uv-straling en zure regen
  • Glascoating geeft de hoogst mogelijk reflectie van uw lak
  • Glascoating heeft een zelfreinigende werking; uw auto blijft langer schoon
  • Glascoating is bestand tegen een temperatuur tot 1300°C. Dit voorkomt bijvoorbeeld het inbranden van remstof op uw velgen.
  • De uitzonderlijke slijtvastheid van de glascoating maakt, mits goed onderhouden, een levensduur mogelijk van 5 tot 10 jaar.

Bekijk de resultaten

Back to top